135 

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten arvioitu valmistumisaika 12-24 tuntia.*

Testiintulijan esitietolomake

Jokaisen testiin tulevan pitää täyttää esitietolomake (Ei HUS:n lähetteellä tulevat)


A-todistus tarvitaan Kelan tartuntatautipäivärahan hakemista varten. Valitse tämä, jos haluat mahdollisesta positiivisesta PCR- tai antigeenitestituloksesta lääkärin kirjoittaman A-todistuksen. A-todistus maksaa 40 euroa ja se laskutetaan jälkikäteen siinä tapauksessa, jos testitulos on ollut positiivinen. Todistus toimitetaan postitse. Jos testitulos on negatiivinen, ei A-todistusta lähetetä tai laskuteta sinulta, vaikka olisit sen verkkolomakkeella valinnutkin.

Virallinen todistus on ainoa dokumentti, jonka avulla voit todentaa negatiivisen testituloksen esim. matkustamisen yhteydessä. Useiden maiden vaatimukset ovat muuttuneet. Tarkasta etukäteen kohdemaasi vaatimukset, jotta voit olla varma todistuksen kelpaamisesta.

Kuvaus

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten keskimääräinen valmistumisaika 12-24 tuntia.

HUOM! HUS:n lähetteellä tulevat eivät täytä esitietolomaketta tai maksa testiä verkossa. He voivat tulla suoraan valitsemalleen testauspaikalle.

Jos olet oikeutettu Kela-korvaukseen, sinut ohjataan Kelan ohjeiden mukaan maksamaan testi paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Muista ottaa Kela-kortti mukaan! Tee ilmoittautuminen vähintään tuntia ennen testiin saapumista.

Haluatko keskustella lääkärin kanssa koronan oireista tai testauksesta? Tästä voit siirtyä yhteistyökumppanimme Reseptorin etävastaanotolle.