Autolla lentokentälle saapuvia palvelee Aviapoliksen drive-in-testipisteemme, jonne voit kätevästi ajaa matkalla lentokentälle.

Lentokentällä taas palvelee lentokentän testauspisteemme Terminaalin 1:n ulkopuolella, terminaalin ja parkkihalli P3:n välissä.

Voit käyttää myös muita testipisteitämme. Huomaathan kuitenkin, että antigeenitestejä (pikatesti) on tarjolla vain harvoissa pisteissä. Kaikkien pisteidemme sijainnit, aukioloajat ja tarjolla olevat testit löydät täältä.

Matkustaminen ja koronatodistus*

Saatat tarvita matkustamista varten todistusta negatiivisesta koronavirustestituloksesta. Tämä riippuu matkan kohdemaasta ja lentoyhtiöstä.

Tarkista aina ennen matkaa lentoyhtiöltä ja kohdemaan viranomaisilta maahantulosäädökset, testien ja todistusten tarve sekä se, kuinka paljon ennen matkaa testin voi tehdä. Edellytyksenä voi olla esimerkiksi se, että negatiivisen tuloksen antanut testi on tehty 48 tai 72 tuntia ennen matkaa.

Koronatodistus 9Livesilta

Jos tarvitset koronatodistuksen matkaa varten, tilaa se valitsemalla testin oston esitietolomakkeesta kohta ’Tarvitsen koronatestistä virallisen todistuksen’. 9Livesin testituloksen näet myös kansallisessa Omakanta-palvelussa.

9Livesin todistus toimitetaan sinulle salattuna sähköpostiviestinä. Omakannan todistuksen voit tulostaa maksutta kirjautumalla palveluun osoitteessa https://www.kanta.fi/.

Fit to fly -todistus

Todistus negatiivisesta koronatestin tuloksesta ei ole sama asia kuin fit to fly -todistus.

Fit to fly -todistuksella tarkoitetaan lääkärin kirjoittamaa kannanottoa siihen, salliiko terveydentilasi lentämisen. Jotkin lentoyhtiöt voivat vaatia erikseen tällaista todistusta negatiivisen koronatestitodistuksen lisäksi. Tarkistathan aina lentoyhtiöstäsi, mitä todistuksia tarvitset matkaa varten.

9Lives ei tarjoa tällaista laajempaa fit to fly -todistusta, vaan sitä varten sinun on erikseen varattava aika lääkärille saatuasi negatiivisen testituloksen.

Koronatesti (Antigeeni)

79  Ilman Kela-korvausta

43 € Kela-korvauksen jälkeen

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten arvioitu valmistumisaika 30 min.

Lääkärintodistus tarvittaessa
20 €

Koronatesti (PCR)

135  Ilman Kela-korvausta

35 € Kela-korvauksen jälkeen

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten arvioitu valmistumisaika 12-24 tuntia.*

Lääkärintodistus tarvittaessa
20 €

Testipaketti (PCR + Antigeeni)

195  Ilman Kela-korvausta

59 € Kela-korvauksen jälkeen

Sisältää PCR- ja Antigeenitestit.

Lääkärintodistus tarvittaessa
20 €

(*) Pyrimme kaikissa pääkaupunkiseudun testeissä valmistumisaikaan 12 h (PCR-testi) ja 30 min. (antigeenitesti eli pikatesti). Huomaathan kuitenkin, että ajoittain testipisteissämme saattaa olla ruuhkaa ja testin valmistuminen voi viivästyä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella PCR-testin vastausaika on keskimäärin 12-24 h.