Lentokentällä palvelee lentokentän testauspisteemme Terminaalin 2:n ulkopuolella, bussilaiturilla no. 37.

Voit käyttää myös muita testipisteitämme. Huomaathan kuitenkin, että antigeenitestejä (pikatesti) on tarjolla vain harvoissa pisteissä. Kaikkien pisteidemme sijainnit, aukioloajat ja tarjolla olevat testit löydät täältä.

Uutta! Helpota matkavalmisteluja tilaamalla koronatestaus kotiisi. Tilaa antigeeni- tai PCR-testaus asiakaspalvelustamme 09 315 44 824 tai koronainfo@9lives.fi.

Matkustaminen ja koronatodistus*

Saatat tarvita matkustamista varten todistusta negatiivisesta koronavirustestituloksesta. Tämä riippuu matkan kohdemaasta ja lentoyhtiöstä.

Tarkista aina ennen matkaa lentoyhtiöltä ja kohdemaan viranomaisilta maahantulosäädökset, testien ja todistusten tarve sekä se, kuinka paljon ennen matkaa testin voi tehdä. Edellytyksenä voi olla esimerkiksi se, että negatiivisen tuloksen antanut testi on tehty 48 tai 72 tuntia ennen matkaa.

Koronatodistus 9Livesilta

Jos tarvitset koronatodistuksen matkaa varten, tilaa se valitsemalla testin oston esitietolomakkeesta kohta ’Tarvitsen koronatestistä virallisen todistuksen’. Joissain maissa vaatimukset voivat olla lääkärintodistusta laajempia, joten tarkistathan kohdemaasi vaatimukset ennen matkaa. Esimerkiksi Japaniin matkustavat tarvitsevat lääkärintodistuksen lisäksi maan oman mallin mukaisen todistuksen, joka löytyy omana valintanaan verkkokauppamme esitietolomakkeelta. 9Livesin testituloksen näet myös kansallisessa Omakanta-palvelussa.

9Livesin todistus toimitetaan sinulle salattuna sähköpostiviestinä. Omakannan todistuksen voit tulostaa maksutta kirjautumalla palveluun osoitteessa https://www.kanta.fi/.

Fit to fly -todistus

Todistus negatiivisesta koronatestin tuloksesta ei ole sama asia kuin fit to fly -todistus.

Fit to fly -todistuksella tarkoitetaan lääkärin kirjoittamaa kannanottoa siihen, salliiko terveydentilasi lentämisen. Jotkin lentoyhtiöt voivat vaatia erikseen tällaista todistusta negatiivisen koronatestitodistuksen lisäksi. Tarkistathan aina lentoyhtiöstäsi, mitä todistuksia tarvitset matkaa varten.

9Lives ei tarjoa tällaista laajempaa fit to fly -todistusta, vaan sitä varten sinun on erikseen varattava aika lääkärille saatuasi negatiivisen testituloksen.

Koronatesti (Antigeeni)

79  Ilman Kela-korvausta

43 € Kela-korvauksen jälkeen

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten arvioitu valmistumisaika 30 min.

Lääkärintodistus tarvittaessa
20 €
A-todistus tartuntatautipäivärahaa varten tarvittaessa
40 €

Koronatesti (PCR)

135  Ilman Kela-korvausta

35 € Kela-korvauksen jälkeen

Nenänielusta otettava näyte. Tulosten arvioitu valmistumisaika 12-24 tuntia.*

Lääkärintodistus tarvittaessa
20 €
A-todistus tartuntatautipäivärahaa varten tarvittaessa
40 €

Koronatesti (PCR)
osalla testipisteistä

100  Ilman Kela-korvausta

0 € Kela-korvauksen jälkeen

Kampanja on voimassa vain seuraavilla testipisteillä: Helsinki keskusta Elielinaukio, Tikkurila, Espoonlahti, Turku, Tampere Teiskontie, Kuopio

Kela-korvattaviin testeihin ei voi hankkia lääkärintodistusta!

A-todistus tartuntatautipäivärahaa varten tarvittaessa
40 €

*PCR-testin keskimääräinen valmistumisaika on tällä hetkellä 12-24h, mutta kiireisinä aikoina emme pysty takaamaan tarkkaa aikaa kaikille näytteille. Pohjois-Suomessa PCR-testin tulos voi kestää yli 48 tuntia.