9Livesin ja HYKS Vatsakeskuksen nefrologian eli munuaistautien yksikön yhteistyö alkoi tammikuussa, kun dialyysi- eli keinomunuaishoitoa tarvitsevien potilaiden keskuudessa alkoi ilmetä paljon koronaoireilua ja sairastumisia. Samaan aikaan kuntien näytteenottopisteet olivat ruuhkautuneet, ja testiaikaa joutui pahimmillaan odottamaan 2–3 vuorokautta. Tämä on etenkin dialyysipotilaille pitkä aika, sillä he tarvitsevat hoitoa kolme kertaa viikossa, jotta pysyvät hengissä.

Jos oireilevalla potilaalla ei ole tuoretta negatiivista testitulosta, häntä joudutaan hoitamaan eristyksessä koko koronanäytteenoton, tuloksen odottamisen ja dialyysin ajan. Tämä on usein vaikea järjestää, sillä eristys vaatii yksiköltä resursseja: toisin sanoen potilaalle oman huoneen ja hoitajan.

”Kun otin 9Livesiin yhteyttä, he olivat heti valmiita auttamaan. Me tilaamme näytteet ja ilmoitamme 9Livesille, missä tarvitaan näytteenottoa. Tämän jälkeen he lähtevät enemmän tai vähemmän välittömästi potilaan luokse”, nefrologian ylilääkäri Agneta Ekstrand kertoo tyytyväisenä.

Yhteistyö helpottaa sekä yksikön että potilaiden arkea

Ekstrandin mukaan yhteistyö 9Livesin kanssa on helpottanut ja lyhentänyt potilaiden eristysaikoja. Myös turhia eristyksiä on pystytty välttämään, jos nopeasti otettu testi on osoittanut, ettei potilaalla olekaan koronaa. Myös potilaille prosessi on paljon mukavampi: kun näyte tullaan ottamaan kotiin, heidän ei tarvitse itse tilata näytteenottopisteestä aikaa ja lähteä testiin puolikuntoisina.

9Livesin näytteenoton avulla nefrologian yksikkö säästää sekä aikaa että resursseja. Ekstrand arvioi, että 9Livesin tarjoama näytteenottopalvelu on helpottanut yksikön lisäksi jo noin 50 potilaan elämää.

”Yhteistyö on toiminut erinomaisesti, ja myös palaute, jota olemme saaneet dialyysiasemiltamme, on ollut erittäin hyvää. 9Lives on ollut hyvin myötämielinen ja vastaantuleva yhteistyökumppani, joka on ollut valmis muokkaamaan palvelua toivomustemme mukaan. Yhteistyömme jatkuu ainakin niin kauan kuin tätä apua tarvitsemme”, Ekstrand sanoo.

Tarvitseeko yrityksesi apua koronatestauksen järjestämiseen?

Ota yhteyttä:
Peter Söderlund Liiketoimintajohtaja, 9Lives Group Oy
peter.soderlund@9lives.fi
+358 44 409 0203